Uncategorized

In memoriam Prof. Eugeniu Marchidanu

SRGF anunta cu durere decesul domnului prof. Eugeniu Marchidanu – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti. Condoleante familiei.

In cei peste 40 de ani de activitate geologica inginereasca, a contribuit la elaborarea de proiecte si la executia diverselor tipuri de constructii: baraje si lacuri de acumulare, regularizari de albii ale raurilor, irigatii, desecari, combaterea eroziunii solurilor, cariere pentru exploatari de carbune si roci utile, drumuri, poduri, alimentari cu apa din surse subterane, etansari si drenaje ale terenurilor de fundare, epuismente pentru fundatii adanci etc.

De asemenea, a avut preocupari sustinute in domeniul protectiei mediului geologic, fiind initiatorul metodologiei de elaborare a hartilor de hazard la alunecari de teren in Romania – problema deosebit de importanta.

Ca elaborator de proiecte, consilier sau consultant, a participat la realizarea a numeroase amenajari hidrotehnice si hidroameliorative. Mentionam barajele Valea de Pesti, Paltinu, Siriu, Zetea, Gura Apelor – Retezat etc.