EVENIMENTE

A XXVII-a Sesiune Memorială Széchy Károly

Károly Széchy (1903 – 1972) renumit inginer maghiar de poduri, profesor universitar, membru titular al Academiei Maghiare de Științe, a fost un specialist de renume internațională în construcția de tuneluri.

La invitația dlui prof. dr. ing. András Mahler, președintele Societății Geotehnice din Ungaria (ISSMGE Hungarian National Commitee), au participat la cea de a 27-a ediție a Sesiunii Memoriale Széchy Károly dna prof. dr.ing. Loretta Batali, președinte SRGF și dl. ing. Lóránd Sata, vicepreședinte SRGF, organizată pe 27 mai la Academia Maghiară de Științe din Budapesta.

Invitatul de onoare al sesiunii a fost prof. António Viana da Fonseca de la Universitatea din Porto, Facultatea de Inginerie Civilă, care a prezentat o abordare macro-mecanică pentru analiza lichefierii pământurilor.

Evenimentul a fost urmat de o cină de gală, oportunitate bună pentru interacționare cu membrii Societății Geotehnice din Ungaria, respectiv cu delegații altor societăți din țări vecine, invitate. Inițiativa merită preluată în România pentru a crea noi foruri de interacțiune între membrii SRGF în perioada dintre conferințele naționale, printr-o conferinţă omagială anuală.